Ouders > Aanmelden en inschrijven data schooljaar 2023-2024

Aanmelden en inschrijven

Geweldig! Je hebt besloten samen met ons het avontuur aan te gaan. We beloven je ons uiterste best te doen om ervoor te zorgen dat je kind het naar zijn of haar zin heeft bij ons op het Oostpoort.

Aanmeldingen voor leerlingen, afkomstig van de basisschool, worden online van maandag 6 tot en met donderdag 16 maart via het portaal van ELK gedaan. Heb je hierbij hulp nodig? Vanuit de basisschool is die hulp meestal goed geregeld. Hierbij kun je je voorkeursschool doorgeven. Hoe hoger je Oostpoort plaatst, hoe hoger de kans dat je hier ook echt terecht komt!

De 1e ronde voor aanmeldingen is van maandag 6 tot en met donderdag 16 maart 12:00 uur. Daarna sluit de 1e ronde.

Na de loting en matching wordt aan de ouders/verzorgers op donderdag 6 april de plaatsingsbrief verstuurd. In de 2e ronde zal dat op donderdag 13 april zijn.

Leerlingen van buiten AmsterdamZogenoemde buitenleerlingen zijn leerlingen die van een niet-Amsterdamse basisschool komen, of vanuit het buitenland naar Amsterdam verhuizen. Zij staan nog niet geregistreerd in ELK. Ouders/verzorgers van buitenleerlingen kunnen hun digitale aanmelding regelen door een mail te sturen naar servicedesk.ouders@elkadam.nl. Meer informatie is over de zogenaamde kernprocedure is te vinden op Keuzegids middelbare school Amsterdam (keuzegidsamsterdam.nl)

De 2e aanmeldronde is op vrijdag 7, maandag 10 en dinsdag 11 april. Na de loting en matching van de 2e ronde wordt aan de ouders/verzorgers op donderdag 13 april de plaatsingsbrief verstuurd.

Het aanmeldformulier definitieve inschrijving 2023-2024 voor het officieel registreren van de leerling op onze school wordt na plaatsing aan de ouders gemaild. U vindt hierin ook de documenten die in aanvulling nodig zijn voor het compleet maken van het dossier. Deze formulieren dienen uiterlijk vrijdag 21 april 2023 digitaal door de school te zijn ontvangen.

Onze nieuwe brugklassers worden op dinsdag 27 juni van 13:30-16:00 verwacht op onze lesjesmiddag.

Voor aanmelding van zij-instromers zie onze pagina van het decanaat