Leerlingen > Naschoolse activiteiten

Naschoolse activiteiten

Elke dag is er voor de leerlingen in de pauze of tijdens vrije uren de mogelijkheid om op in de kantine of binnenplein mee te doen aan allerlei spelactiviteiten. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld gezelschapspelletjes zoals schaken, dammen. Buiten kun je voetballen, hardlopen of basketbal spelen.

Wat valt er te doen na schooltijd en zijn er kosten aan verbonden?
De meeste activiteiten zijn gratis. Bij een aantal activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Soms moet er een borg worden betaald, die wordt terug gegeven na afloop van de activiteit als de leerling aanwezig is geweest.

 

Topscore
Heb je de hele dag in een klaslokaal gezeten en heb je zin in beweging? Dat kan! Je kunt kiezen uit een aantal sporten zoals badminton, basketbal, streetdance, voetbal, free run. Informeer bij Antonio Roseti of zie de site Alles over sport.nl.


Zwemmen
Heb je nog geen zwemdiploma? Je kunt gratis je zwemdiploma A/B halen, (dit is een onderdeel van Topscore).


Muziek
Je vindt het leuk om muziek te maken en daardoor is de les veel te kort? Je kunt je na school verder verdiepen en bekwamen in een muziekinstrument en samenspelen. Aan het eind van het schooljaar wordt een presentatie gegeven tijdens de MLO Got Talent Show.


ICT in de Wolken/ICT-klas
Vind je programmeren leuk of houd je van vormgeven, wil je games maken of meer weten over cybersecurity dan is dit je plek. Samenwerken aan ICT is het motto!
Bij voldoende interesse komen leerlingen van de MSA scholen komen op woensdagmiddag bij elkaar op het Metis Montessori Lyceum om aan mooie ICT projecten te werken. Wij bieden een leuk programma en verwachten van jou inzet en ambitie. Voor meer informatie, mail naar marksouwer@ictindewolken.nl 


Huiswerkklas
Zijn er vakken die je erg moeilijk vindt? Je kunt onder begeleiding huiswerk maken, je verbeteren/ontwikkelen in vakken zoals rekenen/wiskunde, Nederlands/NT2 en krijgt hulp bij plannen.