Leerlingen > Leerlingraad

Leerlingenraad

Op het Oostpoort doet de mening van leerlingen ertoe! We zijn daarom trots op onze actieve leerlingenraad.
In de leerlingenraad geven de leerlingen aan wat zij belangrijk vinden en wat anders of beter zou kunnen binnen de school:

Zo heeft de leerlingenraad vorig schooljaar inspraak gehad in de herinrichting van het schoolplein voor de nieuwe Sporthal en staan er nu mooie houten banken en een podium met boom!

Een groepje uit de leerlingenraad is in schooljaar 2019-2020 geschoold in het voeren van sollicitatiegesprekken met nieuwe medewerkers. Zo hebben de leerlingen daadwerkelijk medezeggenschap over van wie ze hun vak leren:

Van links naar rechts: Ascha, Isaac, Bennie en Alex. Nilufar heeft ook de training gevolgd maar staat -helaas- niet op de foto

Naar aanleiding van de vergadering van de Leerlingenraad op 27 oktober jl. heeft het Managementteam besloten het advies van de leerlingenraad over te nemen om de looptijd voorafgaand aan het 1ste uur en rondom de pauzes te verlengen naar 10 minuten. De leerlingen gaven het signaal af dat velen zich onveilig voelen op de trappen als zij massaal naar boven gaan (voor het 1ste, 3de en 5de uur). De leerlingen hoeven zo niet te dringen bij de trap om op tijd te komen in de les en kunnen de keuze maken even te wachten tot de ergste drukte voorbij is.

Bovenstaande zijn enkele voorbeelden van de manier waarop onze leerlingen serieus invloed hebben op de kwaliteit en veiligheid op het Oostpoort!

De leerlingenraad van dit jaar bestaat uit:

-Nilufar uit 2C
-Romaisae uit 2B
-Duncan uit 1G
-Adam uit T41
-Meliha uit M31
-Dylan uit S25
-Zugerly uit 2B
-Labib uit E33
-Arda uit 3-T31b
-Belinay uit Z33
-Samia uit S17
-Ascha uit VMS 4a
-Ahmat uit S11
-Leonidas uit 1B
-Esrom uit S21
-Amal uit S14
-Aya uit S13
-Mohamed uit O5
-Dikra uit Z-32b
-Malachi uit 4H
-Dejaneira uit 1A