Ouders > Schoolkosten

 

Schoolkosten 2023-2024

De schoolkosten voor het schooljaar 2023-2024 vindt u hier

Hebt u een laag inkomen en weinig vermogen? Bijvoorbeeld omdat u werkt, maar weinig verdient.
Of omdat u een uitkering hebt. U kunt van de gemeente Amsterdam gratis hulp krijgen bij de kosten voor uw kinderen.

De inkomensnormen zijn verhoogd. Meer ouders kunnen daardoor regelingen aanvragen voor hun kinderen tot 18 jaar. Misschien u ook.

Scholierenvergoeding

Met de Scholierenvergoeding betaalt u kosten voor school, sport en cultuur. U mag het geld ook gebruiken voor spullen die uw kind nodig heeft om thuis schoolwerk te doen. Bijvoorbeeld inktpatronen en papier voor een printer. En om spullen te kopen voor sport, muziek- en dansles.
• U krijgt € 166,- per jaar per kind op de basisschool.
• U krijgt € 325,- per jaar per kind op de middelbare school.

Stadspas

Met de Stadspas krijgt u veel korting. Bijvoorbeeld bij het zwembad, de bibliotheek of de bioscoop. Voor kinderen tot en met 14 jaar zijn er extra acties tijdens de schoolvakanties. En in de Kidsgids staan cursussen die kinderen voor weinig geld kunnen doen zoals streetdance, muziekles of knutselen. Soms hebt u de Stadspas nodig om andere regelingen te krijgen.

Kindtegoed

Met Kindtegoed kunt u spullen kopen die uw kind nodig heeft. Voorbeeld zijn schoolspullen, kleding of speelgoed. U kunt de spullen kopen bij verschillende winkels. U doet dit met de Stadspas van uw kind. Kindtegoed is voor kinderen van 0 tot en met 17 jaar. Hoeveel geld uw kind krijgt, hangt af van de leeftijd van uw kind.

Gratis laptop of tablet middelbare school

Onze leerlingen krijgen allemaal een laptop van school, maar voor uw andere kind(eren) op een andere (middelbare) school kunt u voor hen een gratis laptop of tablet aanvragen bij de gemeente. Uw kind doet eerst een computerles van 2,5 uur. Daarna mag uw kind kiezen tussen een laptop of tablet.

Reiskostenvergoeding middelbare school

U krijgt € 250,-  per jaar als uw kind 3 zones of meer met het openbaar vervoer moet reizen naar de middelbare school. Klik voor meer informatie: Reiskostenvergoeding voor scholieren – Gemeente Amsterdam

Kijk voor alle regelingen, voorwaarden en het aanvraagformulier op www.amsterdam.nl/pakjekans of bel 020 252 6000.

Loketten bij de gemeente
Extra informatie is te verkrijgen bij de gemeente over ondersteuning op financieel gebied: De regelingen op alfabet – Gemeente Amsterdam

Google Translate