Onderwijs > ISK

ISK / Nieuwkomers

Voor wie?

De ISK (Internationale Schakelklas) is voor leerlingen tussen de 12 en 18 jaar die nog geen of een beetje Nederlands kunnen spreken (Nieuwkomers).

Ook leerlingen die kort op een Nederlandse basisschool hebben gezeten en van wie het Nederlands nog niet voldoende is, kunnen bij ons in een schakelklas komen.

 

ISK-traject

Het belangrijkste doel van de ISK is de leerlingen zo snel mogelijk Nederlands te leren zodat zij met succes naar een reguliere klas kunnen. Ons schakeltraject duurt 2 tot 3 jaar. In het eerste jaar krijgen de leerlingen 16 uur NT2- (Nederlands als tweede taal) lessen per week.

Niveaus

Op de Montessori ISK Amsterdam kan de leerling doorschakelen naar alle niveaus binnen het voortgezet onderwijs:

  • Praktijkonderwijs
  • VMBO, basis/kader/mavo
  • HAVO
  • VWO

Het is ook mogelijk om na een aantal jaren in de ISK verder te gaan op het MBO of HBO schakeltraject.

Aanmelden

Het hele jaar kunnen leerlingen worden aangemeld. U kunt contact opnemen met de school om een afspraak te maken: 020 – 59 79 899 of  per mail naar a.stavast@msa.nl.

Het inschrijven en het testen van nieuwkomers gebeurt in onze dependance in de Derde Oosterparkstraat 360, 1092 SE in Amsterdam. Deze dependance ligt op 5 minuten loopafstand van het hoofdgebouw. 
 
Heeft u klachten die wijzen op Corona? Blijf dan thuis en maak een nieuwe afspraak. 
U moet voordat u naar school komt een Corona zelftest gedaan hebben. Heeft u een positieve uitslag dan maakt u een nieuwe afspraak voor de intake.

Folders