Onderwijs > ISK

ISK / Nieuwkomers

Voor wie?

De ISK (Internationale Schakelklas) is voor leerlingen tussen de 12 en 18 jaar die nog geen of een beetje Nederlands kunnen spreken (Nieuwkomers).

Ook leerlingen die kort op een Nederlandse basisschool hebben gezeten en van wie het Nederlands nog niet voldoende is, kunnen bij ons in een schakelklas komen.

 

ISK-traject

Het belangrijkste doel van de ISK is de leerlingen zo snel mogelijk Nederlands te leren zodat zij met succes naar een reguliere klas kunnen. Ons schakeltraject duurt 2 tot 3 jaar. In het eerste jaar krijgen de leerlingen 16 uur NT2- (Nederlands als tweede taal) lessen per week.

Niveaus

Op de Montessori ISK Amsterdam kan de leerling doorschakelen naar alle niveaus binnen het voortgezet onderwijs:

  • Praktijkonderwijs
  • VMBO, basis/kader/mavo
  • HAVO
  • VWO

Het is ook mogelijk om na een aantal jaren in de ISK verder te gaan op het MBO of HBO schakeltraject.

Aanmelden

Het hele jaar kunnen leerlingen worden aangemeld. U kunt contact opnemen met de school om een afspraak te maken: 020 – 59 79 899 of  per mail naar a.stavast@msa.nl.

We krijgen er in september 2022 een nieuw schoolgebouw bij en vanaf de 2e week van november een dependance in het gebouw van het IVKO. Het inschrijven en het testen van nieuwkomers gebeurt vanaf 7 november in dit gebouw aan Rustenburgerstraat 236 in Amsterdam de Pijp. Waar de kinderen les krijgen blijft open, soms in het hoofdgebouw aan de Polderweg, soms in het gebouw aan de Cornelis Krusemanstraat en soms in de dependance van het IVKO.  

  • Het adres van het nieuwe gebouw is:

Cornelis Krusemanstraat 68-70
1075 NS Amsterdam

Voor de bereikbaarheid met het Openbaar Vervoer, zie: Hoe gaan naar Cornelis Krusemanstraat in Amsterdam via Bus, Trein, Tram of Metro?

  • Het adres van de dependance in het IVKO is:

Rustenburgerstraat 236
1073 GK  Amsterdam de Pijp

Voor de bereikbaarheid met het Openbaar Vervoer, zie: Hoe gaan naar Rustenburgerstraat in Amsterdam via Bus, Trein, Tram of Metro?

Voor onze bereikbaarheid via telefoon belt u het algemene hoofdnummer van onze school: 020 – 597 98 99.

 
Heeft u klachten die wijzen op Corona? Blijf dan thuis en maak een nieuwe afspraak. 
 

Folders