Over de school > Montessori-onderwijs

Montessori-onderwijs

Iedereen is welkom op het Oostpoort! Sterker nog: we hebben ook schakelklassen en Leerwegondersteunend Onderwijs (LWOO) voor wie extra hulp nodig heeft, bijvoorbeeld voor de Nederlandse taal.

Toch hebben we een duidelijke kleur: wij zijn een echte Montessorischool. Maar wat is dat nou precies? Dat betekent dat we aandacht hebben voor ieder individu en zijn of haar eigen weg om tot leren te komen. Wij zien jonge mensen niet als een lopend brein, maar proberen het geheel te zien: een tiener heeft ook een hart (waar je van houdt) en twee handen (wat je graag doet). Wat je leuk vindt en wat je graag maakt verschilt van persoon tot persoon. Wij willen ruimte geven aan diversiteit: iedereen is uniek!

Daarom is goed contact met de volwassenen die je begeleiden in je ontwikkeling (zeg maar: docenten) heel erg belangrijk. We doen er alles aan om de begeleiding zo persoonlijk mogelijk te maken. Ook denken we met je mee over jouw leerweg. Welk profiel ga je kiezen? En wat ga je doen als je een diploma hebt?

We willen namelijk graag dat je als zelfbewuste wereldburger deze school weer verlaat. Oud-leerlingen die nog wel eens terugkomen zeggen soms dat dit ‘Montessori’ hen zelfstandig en kritisch heeft gemaakt. Maar het zorgt er ook voor dat je kunt samenwerken. Samen aanpakken. Daar komt ‘ie weer: denken én doen.

Meer weten over Montessori-onderwijs?

Bekijk de website van de Nederlandse Montessori Vereniging