Academische Opleidingsschool Amsterdam (AcOA)

Het Montessori Lyceum Oostpoort neemt deel aan het project Academische Opleidingsschool (ACOA).

Een opleidingsschool die voldoet aan strenge overheidseisen (geaccrediteerd), waarin we vooral tweedegraads studenten opleiden en in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam (domein Opleiding en opvoeding), diplomeren.
Als stagiair op het Oostpoort volg je een deel van je opleiding bij ons op school, waarbij er begeleiding is van zowel de instituutsopleider van de HvA als van hiervoor opgeleide docenten van het Oostpoort. Een goede voorbereide omgeving om praktijk en theorie met elkaar te verbinden, breed ondersteund door tweewekelijkse bijeenkomsten van alle studenten samen.
Daarnaast word je uitgedaagd om samen met de docenten deel te nemen aan verschillende ontwikkelgroepen die zich bezig houden met innovatieve projecten op school. Je kunt dat bijvoorbeeld doen door onderzoek of door materiaalontwikkeling. Bij onderzoek word je begeleid door onderzoekondersteunende docenten in de school. Bijdragen van studenten aan ontwikkelingen in de school worden zeer gewaardeerd en serieus genomen. Jouw uitkomsten helpen ons weer verder!

Tweedegraads studenten, KOP-studenten en studenten die de Educatieve minor aan de UvA volgen kunnen contact opnemen met de schoolopleiders: Nathalie Kremers (n.kremers@msa.nl) en Anya Beemster (a.beemster@msa.nl).