Leerjaar 3 VMBO naar POLDERTHEATER

Op donderdag 14 oktober hebben de leerlingen uit de 3e VMBO-klassen de voorstelling ARTURO bezocht.

Dit is het 2e examen onderdeel van CKV. De leerlingen hebben in de Onderbouw zowel in leerjaar 1 als in leerjaar 2 theater workshops gevolgd bij Poldertheater. Voorafgaand aan het bezoek bij Theater CC Amstel aan het Cullinanplein, kregen de leerlingen een theaterworkshop op school als voorbereiding op de voorstelling Arturo.

De leerlingen en docenten waren diep onder de indruk!
ARTURO is een voorstelling waarbij misleiding – fakenews – populisme – meelopers – intriganten – in een rollercoaster van systemen die steeds dieper de put in draaien, verschillende verhaallijnen, alles is zeer kundig ten tonele gebracht tot een totaal verhaal. 

De duistere criminele onderwereld van Arturo, met een intens sinistere sfeer vol verwijzingen naar onderdrukking, afpersing van het volk en de honger naar het grijpen van de macht, Arturo die plotseling opduikt in de burelen van de notabelen van de stad. 

Een decor waarin eigen gemaakte filmbeelden de verhaallijnen ondersteunen, muziek, special effects alles klopte en nam het publiek moeiteloos mee, de zaal was er stil van. 

Chapeau voor de jonge acteurs, speciaal om het tempo waarmee ze razendsnel konden wisselen van personages en de daarbij behorende emoties. Knap werk, hoe de complexiteit van de verhaallijnen, het toneelstuk van Brecht en de ingewikkelde problematiek van vandaag de dag behapbaar worden overgebracht door een verteller. 

En dan die ene, de enkeling, die tussen al het geweld door, tegen de stroom in zwemt door alsmaar spandoeken te schilderen en op wil staan tegen onrecht. Uiteindelijk als alles en iedereen tegen elkaar is uitgespeeld, krijgt die ene, het individu, de groep mee, met als grande finale een daverende slotzin! Een voorstelling die je gezien moet hebben!