Kunstproject ‘Dit ben ik’ van start

Ik ben trots op mezelf
Mijn gedachte is van hier heel erg ver
Leven is heel erg belangrijk

Een haiku geschreven door Suude uit klas 2D van het Oostpoort in het project ‘Dit ben ik’ waarin vier scholen ieder met een klas meedoen. 

12 Weken lang worden de scholieren ondergedompeld in poëzie, film, theater, dans en fotografie en werken ze toe naar een eindpresentatie in het OBA Theater in de Centrale Bibliotheek op 13 december.

Vijf K&C organisaties bundelen hun krachten: School der Poëzie, Bekijk ’t (film), Foam (fotografie), ICK (dans) en het Poldertheater.
In het kleurrijke klaslokaal vol maskers en kunstobjecten, potloden en kwasten vonden de leerlingen materiaal voor hun eerste stopmotion-filmpje. In groepjes van drie ontdekten ze hoe ze de iPad konden stabiliseren, hoe te regisseren en de taken te verdelen. Een gedicht van de stadsdichter van Amsterdam, Gershwin Bonevacia zorgde voor inspiratie. De leerlingen schreven over hun bijnamen: Roomijs, Chinoe, Aboudi, Ikeaplank en Brilsmurf en over goede raad en wijze gezegden als Blijf leren tot je het kan, Blijf op je eigen pad en loop niet mee of Soms als ik me als een vallende roos voelde, werd er gezegd van vallen leer je opstaan. Ze kozen regels die een positief en hoopvol levensgevoel uitdrukten:

Ik ben trots op mijn lichaam
Ik ben goed zoals ik ben
Ik ben aardig wanneer je me leert kennen

Want leven is heel erg belangrijk en creatief zijn helpt.

De presentatie van het geheel komt hoogstwaarschijnlijk 13 december in Theater van het Woord in de OBA aan het Y, waar gezamenlijk met andere scholen dit project wordt gepresenteerd. Hierbij zijn ook de ouders van harte welkom.