Columnfestival 2021: Ook dit jaar heeft het Montessori Lyceum Oostpoort meegedaan

 

Ook dit jaar heeft het Montessori Lyceum Oostpoort meegedaan aan het columnfestival.

Uit meer dan 500 inzendingen uit bijna 70 klassen zijn 48 columns geselecteerd voor publicatie in het Column Magazine.

Dertig van deze columns staan ook op de shortlist voor publicatie in Het Parool.

Van de Parool shortlist zullen in de zomermaanden wekelijks één of twee columns gekozen worden voor publicatie in de krant. De krant bepaalt welke ze daarvoor kiezen.

Op dit moment hangen er verschillende posters in de stad met quotes uit de gekozen columns.

Van onze school is de column van Khaled uit VMS4H gekozen. Zijn quote (zie afbeelding) kan je tegenkomen.

Dit is de uitgekozen column van Khaled:

 

Stop Politie

Oké het was dinsdag, een erg koude dinsdag. Ik moest gewoon naar school. Ik werd te laat wakker, zoals altijd, dus ik nam snel een douche, deed mijn kleding aan en ging naar beneden.

 Toen ik beneden aankwam, startte ik mijn scooter en reed de deur uit, Toen ik onderweg naar school reed, kwam ik een motor agent tegen. Ik dacht: ‘’niet weer toch’’. En je kan al raden wat er gebeurde: ‘‘Stop politie’’. Dus ik stopte netjes aan de kant en toen kwam de agent naar mij toelopen en wat bleek? De agent had zijn dag niet. Ik merkte het gelijk aan hoe hij mij aansprak: ‘’Je rij en kenteken bewijs’!’ Geen goedemorgen, niks. Dus ik geef mijn papieren netjes aan hem en hij begon gelijk in zijn systeem te zoeken wie ik was. Ik was eigenlijk wel benieuwd waarom ik staande ben gehouden, Ik wou weg, want ik was al een half uur te laat voor school. Hij antwoorde met: ‘’ja, je gebruikte geen knipper licht’’. Ik dacht gelijk:  dat hoefde ik ook niet, want ik reed op een rechte weg. Wat bleek is dat meneer bedoelde toen hij mij staande hield. Ik stopte namelijk rechts van de weg en gebruikte geen knipper licht. Toen ik hoorde dat hij dat zei, werd ik gelijk boos. Ik zij tegen hem dat het niet kon en dat hij mij zomaar heeft staande gehouden. Want ik stopte rechts, nadat hij mij het stopteken heeft gegeven. Toen zij hij: ‘ ja ik wou eigenlijk een controle houden maar nu heb je een boete.” Toen ik dat hoorde, wou ik de agent wel vermoorden. Ik was zo boos, ik wou mijn scooter wel omgooien, zo boos was ik. Ik kon jammer genoeg mijn woede niet uiten naar de agent, want anders zou ik waarschijnlijk nog een boete krijgen.

Toen de motor agent weg reed, reed ik ook weg, nog steeds boos. Hebben die agenten niks beters te doen dan tieners op scooters te bekeuren?

Khaled VMS4H