Dankwoord van directeur 

De afgelopen (bijna) zes jaar heb ik met hart en ziel leiding gegeven aan het MCO en later het Montessori Lyceum Oostpoort.   

Ik hield en hou van deze unieke school, met zulke prachtige leerlingen en liefdevolle collega’s.  

Het was een mooie opdracht om de school te helpen weer goed op de kaart te staan, zowel wat betreft het inspectietoezicht, maar vooral om weer een school te worden waar de leerlingen met trots over vertellen.  Het is niet voor niets dat op de vlaggen voor de school de portretten van leerlingen wapperen. Dat is waar wij het allemaal voor doen: de leerlingen laten genieten van het schoolse leven, waarbij hun vertrouwen groeit en zij daarbij ook nog eens leren wat geleerd moet worden om na het Oostpoort mooie vervolgstappen te kunnen zetten. 

Het was een eer om dat te doen en ik zal de school altijd een warm hart toe blijven dragen.  

Veel leerlingen hebben me gevraagd waarom ik ‘dan toch’ vertrek.  

Dat heeft te maken met mijn manier van werken en leven. Ik wil altijd nieuwe dingen ontdekken en leren. Na een kleine zes jaar ben ik toe aan een stap waarbij ik op een iets andere schaal, als algemeen directeur van de PI-scholen, ga werken voor speciaal onderwijs-scholen met leerlingen in de basisschoolleeftijd die óók wat extra’s nodig hebben van de leraren.  

Ik hoop en verwacht ook daar met volle aandacht en energie een bijdrage te kunnen leveren die ertoe doet.   

Dank jullie wel voor het vertrouwen.  

Heel veel succes de komende jaren onder leiding van mijn opvolgster Joyce de Grand.   

Ik heb er alle vertrouwen in dat de school onder leiding van Joyce weer prachtige nieuwe stappen gaat zetten.  

En nu: een fijne vakantie allemaal. Het ga jullie goed! 

Sander Jacobs 

Directeur